خدمات تلفن همراه

نمایش نهج البلاغه - خطبه : 168 - آخرین درمان داغ کردن


خطبه : 168 - آخرین درمان داغ کردن
ترجمه : علامه جعفری

خطبه ای است از آن حضرت (علیه السلام): این سخن را پس از آن که برای خلافت با آن حضرت بیعت کردند، در پاسخ بعضی از یارانش که به او پیشنهاد کردند:
 اگر جمعی از آنان را که مردم را علیه عثمان شوراندند، کیفر می دادی (بر پیشرفت کار خلافت مناسب تر بود) فرمود:
 ای برادران، من به آنچه که شما می دانید جاهل نیستم، ولی چگونه نیرویی آماده سازم برای کیفر دادن به آنان، در صورتی که گروهی که مردم را علیه عثمان شوراندند، از سیطره و شوکتی برخوردارند که بر ما مسلطند، نه ما بر آنان. می بینید که بندگان شما و اکثر مردم معمولی با آنان جوشیده و اعراب شما به آنان گرویده اند و آنان در لابلای جمع شما هستند و هر چه بخواهند با تلخی های آن، بر شما وارد می سازند. با این حال، آیا امکان و توانایی به دست آوردن آنچه را که می خواهید در اختیار دارید؟ این یک حادثه از مانده های جاهلیت است، و برای این مردم ریشه و حامیان فراوانی است. مردم در این حادثه اگر به غلیان بیفتند و مورد تحقیق و تحلیل قرار بگیرند، دارای عقایدی گوناگونند:
 گروهی از آنان موافق نظر شمایند. گروه دوم نظری غیر از نظریه شما دارند و جمعی دیگر نه بر این عقیده اند و نه بر آن عقیده. شما صبر کنید و فرصت بدهید تا مردم آرام شوند و دل ها در موقعیتهای خود جای گیر شوند و حقوق به آسانی قابل استیفاء شود. سکوت کنید در وظیفه ای که من باید انجام بدهم و منتظر باشید برای دستور من که به شما خواهد رسید و کاری انجام ندهید که نیرویی را متزلزل سازد و قدرتی را از بین ببرد و سستی و ذلت به بار آورد. و تا آنجا که بتوانم از شعله ور ساختن آتش جنگ خودداری خواهم کرد. و آنگاه که چاره ای ندیدم، دوای آخرین، داغ کردن است.


بزرگتر  کوچکتر 
تصاویر نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با ترجمه استاد انصاریان
نهج البلاغه مرکز طبع و نشر قرآن کریم صفحه 185






با متن عربی جستجو فراز بعد فراز قبل 
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 166,338,280