احکام شرعی - احکام نماز/ - نمازهای مستحب/ - وقت نافله های یومیه - تطابق با فتوای آیت الله العظمی خویی

768 - نافله نماز ظهر پیش از نماز ظهر خوانده می شود. ( و وقت فضيلت آن ...) و وقت آن از اول ظهراست تا موقعی که آن مقدار از سایه شاخص که بعداز ظهر پیدا می شود، به اندازه دو هفتم آن شود. مثلا اگر درازی شاخص هفت وجب باشد، هر وقت مقدارسایه ای که بعد از ظهر پیدا می شود به دو وجب رسید، آخر وقت ( فضيلت نافله ظهر است .) نافله ظهر است .

769 - نافله عصر پیش از نماز عصر خوانده می شود. و وقت ( فضيلت آن تا...) آن تا موقعی است که آن مقدار از سایه شاخص که بعد از ظهر پیدا می شود، به چهار هفتم آن برسد. و چنانچه بخواهد نافله ظهر یا نافله عصر را بعد از وقت آنها بخواند، ( بايد نافله ظهر را...) بهتراست نافله ظهر را بعد از نماز ظهر، و نافله عصر را بعد از نماز عصر بخواند. وبنابر احتیاط واجب ، نیت ادا و قضا نکند.

770 - وقت نافله ( فضيلت ...) مغرب ، بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود، از بین برود.

771 - وقت نافله عشا، بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است . و بهتراست بعد از نماز عشا بلافاصله خوانده شود.

772 - نافله صبح پیش از نماز صبح خوانده می شود. و وقت ( فضيلت آن بعد از فجر اول است ، تا وقتي كه سرخي طرف مشرق پيدا شود. ونشانه فجر اول در وقت نماز صبح گفته شد. و ممكن است نافله صبح را بعد از نافله شب بلافاصله بخوانند.) آن بعد ازگذشتن از نصف شب ، به مقدار خواندن یازده رکعت نماز شب است . ولی احتیاط آن است که قبل از فجر اول نخوانند، مگر آن که بعد از نافله شب بلافاصله بخوانند، که در این صورت مانعی ندارد.

773 - وقت نافله شب از نصف شب است تا اذان صبح ، و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود.

774 - مسافر و کسی که برای او سخت است نافله شب را بعد از نصف شب بخواند، می تواند آن را در اول شب بجا آورد.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 181,998,276