احکام شرعی - احکام روزه/ - چیزهایی که روزه را باطل میکند/ - باقیماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
1619 - اگر جنب عمدا تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمم است عمداتیمم ننماید، ( در روزه ماه رمضان و قضاي آن ، روزه اش باطل است . و در غير اين دو،روزه باطل نمي شود.) روزه اش باطل است .
1620 - ( اگر در روزه غير ماه رمضان و قضاي آن از روزه هاي واجبي كه مثل ماه رمضان وقت آن معين است ، عمدا تا اذان صبح غسل نكند، اظهر اين است كه روزه اش صحيح است .) اگر در روزه واجبی که مثل روزه ماه رمضان وقت آن معین است ، تااذان صبح غسل نکند و تیمم هم ننماید، روزه اش صحیح است .
1621 - ( كسي كه در شب ماه رمضان جنب است ، چنانچه عمدا غسل نكند تا وقت تنگ شود، بايد تيمم كند و روزه بگيرد.) کسی که جنب است و می خواهد روزه واجبی بگیرد که مثل روزه رمضان وقت آن معین است ، چنانچه عمدا غسل نکند تا وقت تنگ شود، می تواند با تیمم روزه بگیرد و صحیح است .
1622 - اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند و بعد از یک روز یادش بیاید، باید روزه آن روز را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، بایدروزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید. مثلا اگر نمی داند سه روزجنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
1623 - کسی که در شب ماه رمضان برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت ندارد،اگر خود را جنب کند روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر او واجب می شود، ولی اگر برای تیمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب کند، با تیمم روزه او صحیح است ،( و بنابر احتياط مستحب ، قضاي آن را هم بجا آورد. (توضيح : نظر آيةالله سيستاني طبق منهاج الصالحين ، جلد اول ، مسأله 987 نوشته شده است .)) ولی گناهکار است .
1624 - اگر گمان کند که به اندازه غسل وقت دارد و خود را جنب کند و بعدبفهمد وقت تنگ بوده ، چنانچه تیمم کند روزه اش صحیح است . ( و اگر بدون جستجو گمان كند كه وقت دارد و خود را جنب نمايد، و بعدبفهمد وقت تنگ بوده و با تيمم روزه بگيرد، بنابر احتياط مستحب بايد روزه آن روز را قضا كند.)
1625 - کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند که اگر بخوابد تا صبح بیدارنمی شود، نباید بخوابد، و چنانچه بخوابد و تا صبح بیدار نشود، روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر او واجب می شود.
1626 - هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود، ( احتياط واجب آن است كه پيش از غسل در صورتي كه اطمينان به بيدارشدن ندارد نخوابد، اگرچه احتمال بدهد كه اگر دوباره بخوابد، پيش از اذان صبح بيدار مي شود.) اگر احتمال بدهد که اگر دوباره بخوابد بیدار می شود برای غسل ، می تواند بخوابد.
1627 - کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند ( يا اطمينان دارد كه پيش از اذان صبح بيدار مي شود...) یا احتمال می دهد که اگربخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه تصمیم داشته باشد که بعد ازبیدار شدن غسل کند و با این تصمیم بخوابد و تا اذان خواب بماند، روزه اش صحیح است .
1628 - کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگربخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدارشدن باید غسل کند، در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، ( بنابر احتياط قضا بر او واجب مي شود.) روزه اش صحیح است .
1629 - کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگربخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند،( در صورتي كه بخوابد و بيدار نشود، روزه اش باطل و قضا و كفاره لازم است ، و همچنين است بنا بر احتياط لازم اگر ترديد داشته باشد كه بعد از بيدار شدن غسل كند يا نه .) یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه ، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود، روزه اش باطل است .
1630 - اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان صبح بیدارنشود، باید روزه آن روز را قضا کند، و همچنین است اگر از خواب دوم بیدار شود وبرای مرتبه سوم بخوابد، و کفاره بر او واجب نمی شود. ( ولي بنابر احتياط استحبابي كفاره نيز بدهد.)
1631 - خوابی را که در آن محتلم شده نباید خواب اول حساب کرد، بلکه اگراز آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد، خواب اول حساب می شود.
1632 - اگر روزه دار در روز محتلم شود، واجب نیست فورا غسل کند.
1633 - هرگاه در ماه رمضان بعد از اذان صبح بیدار شود و ببیند محتلم شده ، اگرچه بداند پیش از اذان محتلم شده ، روزه او صحیح است .
1634 - کسی که می خواهد قضای روزه رمضان را بگیرد، هرگاه تا اذان صبح جنب بماند، ( اگر از روي عمد باشد، نمي تواند آن روز را روزه بگيرد، وگرنه مي تواندروزه بگيرد، هر چند احتياط در ترك آن است .) اگر چه از روی عمد نباشد، روزه او باطل است .
1635 - کسی که می خواهد قضای روزه رمضان را بگیرد، ( اگر از روي عمد باشد، نمي تواند آن روز را روزه بگيرد، وگرنه مي تواندروزه بگيرد، هرچند احتياط در ترك آن است .) اگرچه بعد از اذان صبح بیدار شود و ببیند محتلم شده و بداند پیش از اذان محتلم شده است ، چنانچه وقت روزه تنگ است ، مثلا پنچ روز روزه رمضان دارد، و پنج روز هم به رمضان مانده است ، بعد از رمضان عوض آن را به جا آورد، و اگر وقت قضای روزه تنگ نیست ،باید روز دیگر روزه بگیرد، و در هر صورت این روز را لازم نیست روزه بگیرد.
1636 - ( اگر در روزه واجبي غير قضاي روزه رمضان از روزه هايي كه مثل روزه كفاره وقت معيني ندارد، عمدا تا اذان صبح جنب بماند، اظهر اين است كه روزه اش صحيح است ، ولي بهتر آن است كه غير از آن روزه ، روز ديگري را روزه بگيرد.) اگر در روزه واجبی غیر روزه رمضان و قضای آن ، تا اذان صبح جنب بماند، روزه اش صحیح است ، چه وقت آن معین باشد و چه نباشد.
1637 - اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و عمدا غسل نکند، ( يا در تنگي وقت - هرچند از روي اختيار باشد - تيمم نكند، در روزه ماه رمضان - و همچنين قضاي آن بنا بر احتياط - روزه اش باطل است ، و در غير اين دو باطل نيست ، اگرچه احوط غسل كردن است . و زني كه وظيفه اش نسبت به حيض يانفاس تيمم است ، در روزه ماه رمضان و همچنين در قضاي آن بنابر احتياط اگر عمداپيش از اذان صبح تيمم نكند، روزه اش باطل است .) یا اگر وظیفه او تیمم است تیمم نکند، روزه اش باطل است .
1638 - اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و برای غسل وقت نداشته باشد، ( بايد تيمم نمايد، ولي لازم نيست تا اذان صبح بيدار بماند. و همچنين است حكم جنب در صورتي كه وظيفه اش تيمم باشد.) چنانچه بخواهد روزه ماه رمضان یا قضای آن را بگیرد، باید تیمم نماید و روزه اش صحیح است ، و اگر بخواهد روزه مستحب یا روزه واجب مثل روزه کفاره و روزه نذری بگیرد، اگرچه بدون تیمم هم روزه اش صحیح است ، ولی احتیاطمستحب آن است که تیمم کند.
1639 - اگر زن نزدیک اذان صبح ( در ماه رمضان ...) از حیض یا نفاس پاک شود و برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت نداشته باشد، یا بعد از اذان بفهمد که پیش از اذان پاک شده ، روزه او صحیح است ، ( پايان مسأله در رساله آيةالله سيستاني .) ولی اگر در وسعت وقت قضای رمضان را گرفته باشد،صحیح بودن آن اشکال دارد.
1640 - اگر زن بعد از اذان صبح از خون حیض یا نفاس پاک شود، یا در بین روزخون حیض یا نفاس ببیند، اگر چه نزدیک مغرب باشد، روزه او باطل است .
1641 - اگر زن غسل حیض یا نفاس را فراموش کند و بعد از یک روز یا چند روزیادش بیاید، روزه هایی که گرفته صحیح است .
1642 - اگر زن پیش از اذان صبح در ماه رمضان از حیض یا نفاس پاک شود ودر غسل کردن کوتاهی کند و تا اذان غسل نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند، روزه اش باطل است . ولی چنانچه کوتاهی نکند، مثلا منتظر باشد که حمام زنانه شود، اگرچه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند، در صورتی که تیمم کند روزه او صحیح است .
1643 - اگر زنی که در حال استحاضه است ، غسلهای خود را به تفصیلی که دراحکام استحاضه (در مسأله 417 به بعد) گفته شد به جا آورد، روزه او صحیح است . ( حتي اگر غسل هم نكند روزه اش صحيح است ، خواه استحاضه كثيره باشد يامتوسطه .)
1644 - کسی که مس میت کرده ، یعنی جایی از بدن خود را به بدن میت رسانده ،می تواند بدون غسل مس میت روزه بگیرد. و اگر در حال روزه هم میت را مس نماید،روزه او باطل نمی شود.
سخنرانی توسط مرحوم کافی درباره دین از سایت راسخون با عنوان ایمان به خدا
مراثی (نوحه) توسط حاج عباس طهماسب پور بمناسبت محرم الحرام درباره امام حسین علیه السلام از سایت تبیان با عنوان این دل هواییه، این عشق خداییه
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج مهدی سماواتی درباره زیارت جامعه کبیره از سایت عقیق با عنوان زیارت جامعه کبیره
تلاوت توسط استاد محمود خلیل الحصری درباره 5 - مائده از سایت الکعبه با عنوان المائدة 44-45
مناجات توسط محسن حسن زاده درباره راز و نیاز با خدا از سایت تبیان با عنوان به آهِ در گلو بشکسته، سوگند
مدایح (به شادی ) توسط حاج مهدی اکبری بمناسبت شعبان المعظم از سایت راسخون با عنوان حاج مهدی اکبری - سال 1395 - میلاد سرداران کربلا - شاه عالم علی دم و بازدم علی (سرود)
ترتیل توسط استاد خالد القحطانی درباره 106 - قریش از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره قریش - حفص از عاصم
اذان توسط استاد مصطفی اسماعیل از سایت الکعبه با عنوان الاذان 2
ندبه انتظار توسط حاج مهدی سماواتی بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان ای وجودت بر تن بی جان عالم جان بیا
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 8 - انفال از سایت راسخون با عنوان سوره ی انفال آیات 2 تا 4 -3
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره الفجر
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان مجهز شوید به اسلحه های جنگ نامنظم
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 181,996,424