احکام شرعی - احکام طهارت/ - وضو/ - چیزهایی که باید برای آنها وضو گرفت - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی

316 - برای شش چیز وضو گرفتن واجب است : اول : برای نمازهای واجب غیر از نمازمیت . ( و در نمازهاي مستحب ، وضو شرط صحت است . دوم ...) دوم : برای سجده و تشهد فراموش شده ، اگر بین آنها و نماز حدثی از او سرزده مثلا بول کرده باشد. ( ولي براي سجده سهو واجب نيست وضو بگيرد. سوم ...) سوم : برای طواف واجب خانه کعبه . ( كه جزو حج يا عمره باشد. چهارم ...) چهارم : اگر نذریا عهد کرده یا قسم خورده باشد که وضو بگیرد. پنجم : اگر نذر کرده باشد ( كه قرآن را ببوسد. ششم ...) که جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند. ششم : برای آب کشیدن قرآنی که نجس شده یابیرون آوردن آن از مستراح و مانند آن ، در صورتی که مجبور باشد دست یا جای دیگربدن خود را به خط قرآن برساند. ولی چنانچه معطل شدن به مقدار وضو بی احترامی به قرآن باشد، باید بدون این که وضو بگیرد، قرآن را از مستراح و مانند آن بیرون آورد، یا اگر نجس شده آب بکشد، ( پايان مسأله در رساله آيةالله سيستاني .) و تا ممکن است از دست گذاشتن به خط قرآن خودداری کند.

317 - مس نمودن خط قرآن یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضوندارد، حرام است . ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کند،مس آن اشکال ندارد.

318 - جلوگیری کردن بچه و دیوانه از مس خط قرآن واجب نیست . ولی اگر مس نمودن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید از آنان جلوگیری کنند.

319 - کسی که وضو ندارد حرام است ( بنابر احتياط واجب ، اسم خداوند متعال و صفات خاصه او را به هر زباني نوشته شده باشد مس نمايد. و بهتر آن است كه اسم مبارك پيغمبر و امام و حضرت زهرا عليهم السلام را هم مس ننمايد.) اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و همچنین است بنابر احتیاط واجب مس اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهم السلام .

320 - اگر پیش از وقت نماز به قصد اینکه با طهارت باشد وضو بگیرد یاغسل کند، صحیح است . و نزدیک وقت نماز هم اگر به قصد مهیا بودن برای نمازوضو بگیرد، اشکال ندارد.

321 - کسی که یقین دارد وقت داخل شده اگر نیت وضوی واجب کند و بعد از وضوبفهمد وقت داخل نشده ، وضوی او صحیح است .

322 - مستحب است انسان برای نماز میت و زیارت اهل قبور و رفتن به مسجدو حرم امامان علیهم السلام وضو بگیرد، و همچنین برای همراه داشتن قرآن و خواندن ونوشتن آن و نیز برای مس حاشیه قرآن و برای خوابیدن ، وضو گرفتن مستحب است و نیزمستحب است کسی که وضو دارد ( دوباره براي هر نماز وضو بگيرد. و اگر براي يكي از اين كارها...) دوباره وضو بگیرد. و اگر برای یکی از این کارهاوضو بگیرد هر کاری را که باید با وضو انجام داد، می تواند بجا آورد، مثلا می تواندبا آن وضو نماز بخواند.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 181,994,748