احکام شرعی - احکام روزه/ - چیزهایی که روزه را باطل میکند/ - دروغ بستن به خدا و پیغمبر - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

1596 - اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها، به خدا و پیغمبر و جانشینان آن حضرت عمدا نسبت دروغ بدهد، اگر چه فورا بگویددروغ گفتم ، یا توبه کند، روزه او ( بنابر احتياط واجب روزه اش باطل مي شود، هر چند بلافاصله توبه كند. ودروغ بستن به ساير پيغمبران و فاطمه زهرا عليها السلام نيز همين حكم را دارد.) باطل است . و احتیاط واجب آن است که حضرت زهرا سلام الله علیها و سایر پیغمبران و جانشینان آنان هم در این حکم فرقی ندارند.

1597 - اگر بخواهد خبری را که ( دليلي بر حجيت آن ندارد، بايد از كسي كه آن خبر را گفته ، يا از كتابي كه در آن نوشته شده ، نقل نمايد.) نمی داند راست است یا دروغ نقل کند، ( بايد از كسي كه آن خبر را گفته ، يا از كتابي كه در آن نوشته شده ، نقل نمايد، مثلا بگويد: "فلان راوي چنين مي گويد" و يا "در فلان كتاب چنان نوشته شده است كه پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرموده ...".)بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده ، نقل نماید. لیکن اگر خودش هم خبر بدهد، روزه اش باطل نمی شود.

1598 - اگر چیزی را به اعتقاد این که راست است از قول خدا یا پیغمبر نقل کندو بعد بفهمد دروغ بوده ، روزه اش باطل نمی شود.

1599 - اگر بداند دروغ بستن به خدا و پیغمبر روزه را باطل می کند و چیزی را که می داند دروغ است به آنان نسبت دهد و بعدا بفهمد آن چه را که گفته ، راست بوده ،( بايد بنابر احتياط لازم روزه را تمام كند و قضاي آن را هم بجا آورد.) روزه اش صحیح است .

1600 - اگر دروغی را که دیگری ساخته عمدا به خدا و پیغمبر و جانشینان پیغمبرنسبت دهد، ( بنابر احتياط لازم ، روزه اش ...) روزه اش باطل می شود، ولی اگر از قول کسی که آن دروغ را ساخته نقل کند، اشکال ندارد.

1601 - اگر از روزه دار بپرسند که آیا پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم چنین مطلبی فرموده اند و او جایی که در جواب باید بگوید نه ، عمدا بگوید بلی ، یا جایی که باید بگوید بلی ، عمدا بگوید نه ، روزه اش ( بنابر احتياط لازم باطل مي شود.) باطل می شود.

1602 - اگر از قول خدا یا پیغمبر حرف راستی را بگوید، بعد بگوید دروغ گفتم ، یادر شب دروغی را به آنان نسبت دهد و فردای آن روز که روزه می باشد بگوید آنچه دیشب گفتم راست است ، روزه اش ( بنابر احتياط واجب باطل مي شود.) باطل می شود.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 181,988,030