احکام شرعی - احکام طهارت/ - غسلهای واجب/ - احکام غسل کردن - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
372 - در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد، ( بنابر احتياط واجب . ولي در غسل ترتيبي ...) ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست . و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد، کافی است .
373 - عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند، صحیح است . ( ولي بهتر است با آب ملايم غسل كند كه عرق نكند.)
374 - اگر در غسل ( مختصري از بدن شسته نشود، غسل باطل است . اما شستن باطن ، مانند داخل گوش و بيني و داخل چشم ، لازم نيست .) به اندازه سر مویی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است ،ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمی شود، مثل توی گوش و بینی ، واجب نیست .
375 - جایی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن ، ( بنابر احتياط واجب بايد بشويد.) شستن آن لازم نیست ، ولی احتیاط در شستن است .
376 - اگر سوراخ جای گوشواره و مانند آن به قدری گشاد باشد که داخل آن دیده شود، باید آن را شست و اگر دیده نشود شستن داخل آن لازم نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)
377 - چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است ، باید برطرف کند. ( پايان مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي .) و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او باطل است .
378 - اگر موقع غسل شک کند، چیزی که مانع از رسیدن آب باشد، در بدن او هست یا نه ، چنانچه شکش منشأ عقلایی داشته باشد، باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست .
379 - در غسل باید موهای کوتاهی را که جزو بدن حساب می شود، بشوید وبنابر احتیاط شستن موهای بلند هم لازم می باشد.
380 - تمام شرطهایی که برای صحیح بودن وضو گفته شد، مثل پاک بودن آب و غصبی نبودن آن ، در صحیح بودن غسل هم شرط است ولی در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید، و نیز در غسل ترتیبی ، لازم نیست بعد از شستن هر قسمت فوراقسمت دیگر را بشوید، بلکه اگر بعد از شستن سر و گردن مقداری صبر کند و بعدطرف راست را بشوید و بعد از مدتی طرف چپ را بشوید، اشکال ندارد. ولی کسی که نمی تواند از بیرون آمدن بول و غائط خودداری کند، ( بايد پشت سرهم به جا آورد و فورا نماز بخواند و همچنين در زن مستحاضه .) اگر به اندازه ای که غسل کندو نماز بخواند، بول و غائط از او بیرون نمی آید، چنانچه وقت تنگ باشد، بایدهر قسمت را فورا بعد از قسمت دیگر غسل دهد و بعد از غسل هم فورا نماز بخواند. وهمچنین است حکم زن مستحاضه که بعدا گفته می شود.
381 - کسی که قصد دارد پول حمامی را ندهد یا بدون اینکه بداند حمامی راضی است بخواهد نسیه بگذارد، ( غسل او باطل است ، بنابر احتياط.) اگر چه بعد حمامی را راضی کند، غسل او باطل است .
382 - اگر حمامی راضی باشد که پول حمام نسیه بماند ولی کسی که غسل می کند قصدش این باشد که طلب او را ندهد، یا از مال حرام بدهد، غسل او ( اشكال دارد.) صحیح است .
383 - اگر بخواهد پول حرام یا پولی که خمس آن را نداده به حمامی بدهد، غسل او باطل است . ( بنابر احتياط.)
384 - اگر مخرج غائط را در آب خزینه تطهیر کند و پیش از غسل شک کند که چون در خزینه تطهیر کرده حمامی به غسل کردن او راضی است یا نه ، غسل او باطل است ،مگر اینکه پیش از غسل حمامی را راضی کند. ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)
385 - اگر شک کند که غسل کرده یا نه ، باید غسل کند. ولی اگر بعد از غسل شک کند که غسل او درست بوده یا نه ، لازم نیست دوباره غسل نماید.
386 - اگر در بین غسل حدث اصغر از او سر زند مثلا بول کند، ( بنابر احتياط واجب بايد غسل را از سر گيرد و براي نماز و مانند آن وضو نيز بگيرد.) غسل باطل نمی شود.
387 - هرگاه به خیال این که به اندازه غسل و نماز وقت دارد برای نماز غسل کند، اگر چه بعد از غسل بفهمد که به اندازه غسل وقت نداشته ، غسل او صحیح است .
388 - کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه ، نمازهایی را که خوانده صحیح است ، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
389 - کسی که چند غسل بر او واجب است می تواند به نیت همه آنها یک غسل به جاآورد، یا آنها را جدا جدا انجام دهد.
390 - کسی که جنب است ، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوندمتعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد. و اگر بخواهد غسل کندباید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد. ( اين مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي ذكر نشده است .)
391 - ( با هر غسلي مي توان نماز خواند و وضو واجب نيست ، خواه جنابت باشد ياغير آن ، وجب باشد يا مستحب . ولي احتياط مستحب آن است كه در غير غسل جنابت ،وضو گرفت .) کسی که غسل جنابت کرده ، نباید برای نماز وضو بگیرد، ولی باغسلهای دیگر نمی شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت .
سخنرانی توسط مرحوم کافی درباره دین از سایت راسخون با عنوان ایمان به خدا
مراثی (نوحه) توسط حاج عباس طهماسب پور بمناسبت محرم الحرام درباره امام حسین علیه السلام از سایت تبیان با عنوان این دل هواییه، این عشق خداییه
ادعیه (دعاخوانی) توسط حاج مهدی سماواتی درباره زیارت جامعه کبیره از سایت عقیق با عنوان زیارت جامعه کبیره
تلاوت توسط استاد محمود خلیل الحصری درباره 5 - مائده از سایت الکعبه با عنوان المائدة 44-45
مناجات توسط محسن حسن زاده درباره راز و نیاز با خدا از سایت تبیان با عنوان به آهِ در گلو بشکسته، سوگند
مدایح (به شادی ) توسط حاج مهدی اکبری بمناسبت شعبان المعظم از سایت راسخون با عنوان حاج مهدی اکبری - سال 1395 - میلاد سرداران کربلا - شاه عالم علی دم و بازدم علی (سرود)
ترتیل توسط استاد خالد القحطانی درباره 106 - قریش از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره قریش - حفص از عاصم
اذان توسط استاد مصطفی اسماعیل از سایت الکعبه با عنوان الاذان 2
ندبه انتظار توسط حاج مهدی سماواتی بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت شهید آوینی با عنوان ای وجودت بر تن بی جان عالم جان بیا
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی جوادی آملی درباره 8 - انفال از سایت راسخون با عنوان سوره ی انفال آیات 2 تا 4 -3
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره الفجر
کلیپ سخنان توسط حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درباره دین از سایت راسخون با عنوان مجهز شوید به اسلحه های جنگ نامنظم
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 182,001,781