خدمات تلفن همراه

احکام شرعی - احکام سر بریدن و شکار کردن حیوانات/ - شکار کردن با سگ شکاری - تطابق با فتوای آیت الله العظمی فاضل

2609 - اگر سگ شکاری ، حیوان وحشی ( و يا اهلي وحشي شده حلال گوشتي را شكار كند...) حلال گوشتی را شکار کند، پاک بودن و حلال بودن آن حیوان شش شرط ( آيةالله فاضل لنكراني هفت شرط ذكر فرموده اند، چون ايشان شرطي را كه حضرات آيات ديگر در ضمن شروط ديگر آورده اند، به صورت جداگانه ذكر نموده اند.) دارد: اول : سگ به طوری تربیت شده باشد که هر وقت آن را برای گرفتن شکار بفرستند، برود و هر وقت از رفتن جلوگیری کنند، بایستد. ولی اگر در وقت نزدیک شدن به شکار با جلوگیری نایستد، مانع ندارد. و احتیاطواجب آن است که اگر عادت دارد که پیش از رسیدن صاحبش شکار را می خورد از شکاراو اجتناب کنند، ( ولي اگر عادت به خوردن خون شكار داشته باشد، يا اتفاقا شكار رابخورد، اشكال ندارد.) ولی اگر اتفاقا شکار را بخورد، اشکال ندارد.

2610 - کسی که سگ را فرستاده اگر وقتی برسد که بتواند سر حیوان را ببرد، چنانچه به طور معمول و با شتاب مثلا کارد را بیرون آورد و وقت سر بریدن بگذرد و آن حیوان بمیرد، حلال است . ولی اگر مثلا به واسطه زیاد تنگ بودن غلاف یاچسبندگی آن بیرون آوردن کارد طول بکشد و وقت بگذرد ( بنابر احتياط واجب حلال نمي شود...) حلال نمی شود. و نیز اگرچیزی همراه او نباشد که با آن سر حیوان را ببرد و حیوان بمیرد، واجب آن است که از خوردن آن خودداری کند.

2611 - اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنهادارای شرطهایی که در صفحه گذشته گفته شده بوده اند، شکار حلال است و اگر یکی ازآنها دارای آن شرطها نبوده ( ولي مؤثر در شكار باشد، آن شكار حرام است .) شکار حرام است .

2612 - اگر سگ را برای شکار حیوانی بفرستد و آن سگ حیوان دیگری را شکار کند،َن شکار حلال و پاک است . و نیز اگر آن حیوان را با حیوان دیگری شکار کند، هر دوی آنها حلال و پاک می باشند.

2613 - اگر چند نفر با هم سگ را بفرستند و یکی ازآنها کافر باشد ( آن شكار حرام است ، و اگر همه مسلمان باشند و يكي از آنان عمدا نام خدارا نبرد، بنابر احتياط لازم آن شكار حرام است . و نيز اگر يكي از سگهايي را كه فرستاده اند، به طوري كه در مسأله 2609 گفته شد، تربيت شده نباشد، آن شكار حرام مي باشد.) یاعمدا نام خدا را نبرد، آن شکار حرام است . و نیز اگر یکی از سگهایی را که فرستاده اند به طوری که در صفحه گذشته گفته شد، تربیت شده نباشد، آن شکارحرام می باشد.

2614 - اگر باز یا حیوان دیگری غیر سگ شکاری ، حیوانی را شکار کند آن شکار حلال نیست ولی اگر وقتی برسند که حیوان زنده باشد و به دستوری که در شرع معین شده سرآن را ببرند، حلال است .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 166,336,668