آشپزی - خورش کرفس رژیمی مناسب برای دیابت و قلب

مواد لازم
ساقه کرفس500 گرم
برگ کرفس، نعناع و جعفری 400 گرم
مرغ 300 گرم
آبلیمو نصف استکان
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه ( اختیاری )
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک کمی کمتر از مقدار لازم
طرز تهیه
مرغ را بعد از شستن نمک بزنید و همراه یک عدد پیاز و 3-4 لیوان آب به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا تقریبا نیم پز شود.کرفس ها را بعد از پاک کردن و شستن به صورت نگینی ریز خرد کنید و در محلول آب و نمک رقیق قرار دهید تا علاوه بر طعم دار و ترد شدن کاملا ضدعفونی شوند .
برگ های کرفس را همراه نعناع و جعفری ساطوری کنید و کنار بگذارید. کرفس های خرد شده را آبکش کنید. در تابه ای مقداری روغن زیتون بریزید. صبر کنید تا کمی روغن زیتون گرم شود. کرفسهای خرد شده را همراه با سبزی خرد شده داخل تابه بریزید.
در صورت تمایل به استفاده از سیر، دو حبه سیر را داخل تابه رنده کنید و مواد را با حرارت متوسط به مدت 3 – 5 دقیقه تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند و کمی نرم شوند و همچنین طعم ساقه کرفس و سبزیجات با هم مخلوط شود.
بعد مقداری زرد چوبه به مواد اضافه کنید، مواد را هم بزنید و حرارت زیر تابه را خاموش کنید.
پیاز را از داخل آب مرغ خارج کنید و محتویات تابه را به مرغ اضافه کنید. مقداری فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و در صورت نیاز ، یک تا دو لیوان آب به خورش اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه خورش را زیاد کنید تا خورش به جوش بیفتد و بعد حرارت را ملایم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم و درب بسته به مدت 30-45 دقیقه کاملا جا بیفتد. طی این مدت چند بار به خورش سر بزنید و از اندازه بودن آب آن مطمئن شوید.
10 دقیقه آخر طبخ آبلیمو یا چاشنی ترش مورد نظر را به خورش اضافه کنید خورش را هم بزنید و اجازه دهید 10 دقیقه آخر خورش با درب باز بپزد. و در آخر نمک و فلفل و چاشنی خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
میتوانید به جای استفاده از آبلیمو، از مقداری آب نارنج استفاده کنید که ترشی کمتری دارد و کمتر باعث افت فشار خون میشود. در این صورت مقدار آب نارنج برای این مقدار مواد، حدود یک استکان است.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 181,833,516