آشپزی - عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم
برنج 3 پيمانه
عدس 15 پيمانه
گوشت چرخ كرده 800 گرم
پياز بزرگ 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
كشمش پلويي 1 پيمانه
پسته و خلال بادام هر کدام 12 پيمانه
زردچوبه 1 قاشق غذا خوري
چاشني ليمو فلفل به ميزان دلخواه
ادويه مخلوط به ميزان دلخواه
ادويه دارچين به ميزان دلخواه
كره 100 گرم
زعفران، روغن و نمك به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا عدس ها را تميز شسته و با آب و كمي نمك مي پزيم، سپس آنها را در يك آبكش ريخته و كنار مي گذاريم. (توجه داشته باشيد كه عدس ها نبيد له شوند).
پياز ها را رنده كرده به گوشت چرخ كرده اضافه و با تخم مرغ و چاشني ليمو فلفل و زردچوبه به خوبي مخلوط كرده و ورز مي دهيم تا مواد كمي به صورت چسبناك در آيد.
سپس مواد را به صورت كوفته هاي خيلي كوچك در مي آوريم (كوفته قلقلي) و كوفته ها را در ماهيتابه با كمي روغن داغ سرخ مي نماييم.
در زماني كه كوفته ها در حال آماده شدن است در يك قابلمه بزرگ آب و مقداري نمك ريخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه كرده و مي گذاريم تا برنج ها نرم شوند سپس در آبكش ريخته و كمي آب سرد روي آن مي ريزيم.
كشمش ها را نيز شسته با كره تفت مي دهيم.
حال مواد آماده دم كردن است.
در يك قابلمه ي بزرگ كمي آب و روغن و دو كفگير برنج، يک کفگير عدس و مقداري كوفته ريزه و كمي كشمش به اضافه ي ادويه ي مخلوط (پلويي) و دارچين و يك قاشق غذا خوري زعفران آبكرده مي ريزيم و به همين ترتيب مواد را روي هم مي ريزيم.
در انتها درب قابلمه را گذاشته و روي شعله با حرارت زياد قرار مي دهيم.
پس از 5 الي 7 دقيقه درب قابلمه را برداشته دم كني را مي گذاريم و شعله ي گاز را كم كرده و به مدت 1 ساعت غذا را دم مي كنيم.
براي تزئين غذا مي توانيد در هنگام سرو، روي آن را با خلال پسته و بادام به شكل دلخواه تزئين نماييد.
خدمات تلفن همراه
مراجعه: 181,831,865